Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Αναδημοσίευση....

Όλη η ιστορία της ανθρωπότητας σε πέντε αράδες....

Από τον Στάθη του Ναυτίλου της Ε

Την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να αλλάξει ζώδιο ο Εκτορας, να αποπροδικάσει την τύχη του κι άλλος να πέσει βορά του Αχιλλέα. Δεν γίνονται αυτά παλληκάρι μου, τα επιτόκια αλλάζουν πάντα υπέρ της Τράπεζας.

Αλλωστε τους εμπόρους για μία μόνον ημέρα έδιωξε απ' τον Ναό ο Επαναστάτης, ύστερα ξανάπιασαν βάρδια οι νόμοι και οι προφήτες κι έγινε πάλι το θέλημα των Δυνατών.
................................
Και οι δύο τρόποι Σου απέτυχαν.

Ο Εκτορας αμύνθηκε, κι έπεσε. Εσύ γύρισες και το άλλο μάγουλο κι αυτοί που Σε σταύρωσαν, σταυρώνουν έκτοτε λαούς και λαούς στο όνομά Σου - μπανάλ διαπίστωση κι όμως φρικτή.

Πύραυλοι ύβρεως-αέρος, πύραυλοι εδάφους-ύβρεως σκάνε και τούτη την άνοιξη πάνω στις Τροίες του κόσμου, όπως τα βεγγαλικά τη νύχτα της Ανάστασης στις ειρηνικές μας πόλεις. Και οι Τροίες πέφτουν. Ολες οι Τροίες πάντα πέφτουν...

5 σχόλια:

 1. Μεγάλη εβδομάδα μπήκε. Για άλλη μια χρονιά τα "όρνια" και οι "λύκοι" μεταμφιεσμένοι σε πρόβατα φορόντας κουστούμια και άμφια θα γιορτάσουν κορδομένοι σα γύφτικα σκεπάρνια τη θυσία του Αμνού.
  Στο όνομα του οποίου θα ζητήσουν συγχώρεση, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους, στο όνομά Του, πάντα.

  Μέχρι πότε όμως;

  Με το "λύκο" που κατοικεί μέσα μας τι γίνεται;

  Stop the wolf within...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ασε βρε μανάρι με δαύτους.

  Καλά να περάσεις. :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βλαχια στο μεγαλείο της.Τους εαυτούς τους να κάψουν όχι λαμπάδες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Stop the wolf within... το πρώτο βήμα είναι να τον αναγνωρίσεις μέσα σου, ούτε αυτό δεν έχουμε κάνει οι περισσότεροι. καλημέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλα τα επίπεδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή