Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Απεργία




Σήμερα κήρυξαν απεργία.

Το Αίτημα:
Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας εταιρίας στην οποία εργάζομαι. Ξεπουλιέται δήθεν για να εξυγιανθεί και να υπηρετεί σωστά τους πελάτες της. (Λες και ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα έχει κάνει θαύματα – αν είχε το ξανασυζητάμε)

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν ξεπουλάς μια εταιρία για να την κάνεις να δουλέψει σωστά.
Άλλα πράγματα κάνεις: Την απαγκιστρώνεις κατ΄αρχήν από κάθε κομματική εξάρτηση. Φτιάχνεις ένα σωστό κανονισμό λειτουργίας προσωπικού, άρεις την μονιμότητα (αυτό και αν είναι θέμα έτσι όπως λειτουργούμε στην Ελλάδα) και διορίζεις τον κατάλληλο αριθμό ανθρώπων στις κατάλληλες θέσεις, είναι μερικά από αυτά.

Το ερώτημα:
Να συμμετέχω στην απεργία ή όχι.

Υπέρ του όχι:
Ο αγώνας είναι ξεπουλημένος αφού τα συνδικάτα είναι πουλημένα στα αντίστοιχα κόμματα και κάποιοι επωφελούνται προσωπικά για να φτιάξουν το πολιτικό προφίλ τους μέσα στα ίδια τα κόμματα.

Υπέρ του ναι:
Περνάς το μήνυμα στα κόμματα και στα golden boys της εταιρίας ότι δεν γουστάρεις να ξεπουληθείς, ότι θέλεις να συνεχίσει η εταιρία να δουλεύει υπέρ του κοινωνικού συνόλου και όχι για το κέρδος του ιδιώτη, ότι δεν κοιμάσαι όρθιος και αντιστέκεσαι.

Αυτά κυρίως τα δύο ερωτήματα με απασχολούν κάθε φορά που κηρύσσεται απεργία, και άλλοτε συμμετέχω και άλλοτε όχι. Εσάς;;

Υ.Γ. Ωραίο καλωσόρισμα σας κάνω :-) . Πρώτο post με απεργία. Έλεος! Δεν τρώγομαι.

4 σχόλια:

  1. κατ' αρχάς καλωσήρθες στη μπλογκόσφαιρα (πολύ χαίρομαι που αφήνω το πρώτο σχόλιο)! μια χαρά ξεκίνημα, αγωνιστικό :-)

    όσο για την απεργία, νομίζω πως πρώτα πρέπει να κοιτάμε τον κοινό στόχο. σε κάθε κινητοποίηση υπάρχουν κάποιοι που παίρνουν όλοι τη δόξα κ πολλές φορές δεν την αξίζουν κιόλας. όμως αν λειτουργούσαμε με βάση αυτό, δε θα κινούνταν τίποτε πουθενά, όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα κούνελε :-)
    Αυτά που γράφεις είναι σωστά. Πρέπει να συμμετέχουμε γιατί αλλιώς δεν θα κινούνταν τίποτα. Όμως το αίσθημα της προδοσίας που αιθάνεσαι όταν καταλαβαίνεις ότι ο αγώνας σου γίνεται πριμ για τον εκολαπτόμενο πολιτικάντη, είναι εξοργιστικό.

    Έχω την αίσθηση ότι πρέπει να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε "συνδηκαλιστικά" χωρίς τα συνδηκάτα και μακριά από κόμματα. Το πως δεν μπορώ να φανταστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσχετο: Κανονικά κουνέλια και λαγωνικά δεν θα πρέπει να τα πηγαίνουν καλά lol.
    Το μόνο λαγωνικό που ήξερα να τα πηγαίνει καλά με κουνέλια είναι αυτό που είχαμε κάποτε στο πατρικό μου σπίτι, το οποίο έπαιζε με τα κουνέλια όταν τύχαινε να ξεφύγει κανένα από το κλουβί. Το πως έβελπαν βέβαια τα κουνέλια αυτό το παιχνίδι είναι μια άλλη ιστορία. :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι, όμως εγώ δεν είμαι απλό κουνέλι! γκρρρρρ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή