Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ρατσισμός και DNA

Διαβάζω σε άρθο στο in.gr ότι ο υπάρχουν παιδιά με μια γενετική "ανωμαλία" (εγώ θα το έλεγα εξέλιξη) τα οποία δεν αναπτύσσουν φυλετικά ρατσιστικά συναισθήματα.

Που σημαίνει δηλαδή ότι το έχουμε στο αίμα μας να μισούμε τους ανθρώπους άλλων φυλών;;;

Όχι δεν μπορώ να το πιστέψω.
Δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι οι απανταχού Απαρτχάιτ, Χίτλερ, Κου-κλουξ-κλαν μπορούν τώρα να λένε την δικαιολογία "δεν φταίμε εμείς, το έχουμε στο DNA μας, είναι κάτι το φυσικό, ο θεός μας έκανε έτσι, συνεπώς οι πράξεις μας είναι σωστές".

Όχι δεν μπορώ να το δεχτώ!!!!

7 σχόλια:

  1. κι εγώ το διάβασα αυτό, ουσιαστικά μιλάει για το φόβο του άγνωστου (και με αυτήν την έννοια δεν είναι παράλογο, άλλωστε πρώτα έρχεται η εξοικείωση και μετά η αποδοχή). όσο για τον κάθε μαλάκα που νομίζει ότι έχει απευθείας γραμμή επικοινωνίας με το θεό του, τι να πω... ας πάνε να τον συναντήσουν από κοντά μια ώρα αρχύτερα να ησυχάσουμε οι υπόλοιποι.
    την καλησπέρα μου!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με κάλυψε ο Scattered από πάνω.

    Είναι φυσιολογικό να αισθάνεται κανείς επιφυλακτικός απέναντι στο άγνωστο και το ασυνήθιστο. Το θέμα είναι κατά πόσο σθέλει να εντοπίσει τις φοβίες του και να πάει ένα βήμα παραπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρες! Πραγματικά το πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχουν στο DNA μας πληροφορίες που να οδηγούν έμμεσα σε ρατσιστική συμπεριφορά, και χαίρομαι που διαβάζω ότι γεννιούνται άνθρωποι με τέτοιου είδους γεννετική ανωμαλία! Αυτό αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και ίσως μια μέρα τελειοποιηθεί!

    Θεωρώ ότι όλοι μας θα έπρεπε να μεγαλώνουμε μαθαίνοντας να μην είμαστε ρατσιστές ώστε στο μέλλον να αυξηθούν οι γεννήσεις με γεννετικές ανωμαλίες τέτοιου είδους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρατσιστης δεν γεννιεσαι, γινεσαι...
    Η οικογενεια, η εκκλησια, και το σχολειο, με την καταληλη πλυση εγκεφαλου μπορουν να κανουν καποιο ρατσιστη, παρα πολυ ευκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τα παραπάνω..
    Μόνο που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα ρατσιστικά κρούσματα όλο και αυξάνονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παιδιά, αυτό που λέει το άρθρο είναι τελείως αντιεπιστημονικό... Δεν ξέρω αν το ίδιο λέει η μέλετη στην οποία αναφέρεται το ελληνικό κείμενο, αλλά από καθαρά επιστημονική πλευρά μπάζει τελείως.

    Ας ακολουθήσουμε τον παρακάτω συμβολισμό:

    DNA: γεννετική ανωμαλία
    W: σύνδρομο που επιρεάζει πολλές πολλές πολλές λειτουργίες του νου
    not R: μη εκδήλωση ρατσιτσικών στμπεριφορών

    Αυτο του λέει το άρθρο σχηματικά είναι το εξής

    DNA -> W -> not R.

    από αυτό δεν συνάγεται πως

    DNA -> R

    Πρέπει να μάθουμε να ερμηνεύσουμε τα ψευδοεπιστημονικα δημοσιογραφικά κείμενα...

    Οποιονδήποτε νευροεπιστήμονα να ρωτήσετε που ξέρει τί ειναιτο συνδρομο Williams θα σας πει πως το συμπέρασμα (των δημοσιογράφων?) είναι μπούρδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή