Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Άρχισαν τα όργανα


Πριν καν καλά-καλά κοπάσει ο κουρνιαχτός από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος άρχισε η πλύση εγκεφάλου μέσω (έμμεσων πλήν σαφών) εκβιασμών με ανακοινώσεις στον Τύπο όπως αυτή της UBS "Οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπέρ των όρων του δεύτερου πακέτου διάσωσης κυρίως λόγω των πιθανών τρομακτικών συνεπειών που θα έχει ένα «όχι», τόσο για στην ίδια την Ελλάδα, όσο και στην ευρωζώνη συνολικά, όπως εκτιμά η UBS σε νέα έκθεσή της με τίτλο «Τhe Greek Referendum: Raising the stakes»".

Δε μασάμε, πάρτε το χαμπάρι καλύτερα ένα φρικτό τέλος παρά μια φρίκη δίχως τέλος.

Τα 2 με 4 χρόνια δυσκολιών μέχρι την ανάκαμψη από μια χρεοκοπία είναι προτιμότερα από 30 χρόνια υποτέλεια που μας ετοιμάζουν δε νομίζετε;;

Όσο για την τύχη του ευρώ, μεγάλη μας σκασίλα. Λέει θα καταρεύσει. Στα τσακίδια. Οι ευρωπαίοι ηγέτες μόνο για το τους τραπεζίτες τους νοιάζονται. Τους λαούς τους τούς έχουν γραμμένους εκεί που δε πιάνει μελάνι. Στο τέλος-τέλος το νομισματικό σύστημα του ευρώ αποδεικνήεται ότι φτιάχτηκε και λειτούργησε για να προκαλέσει την κρίση που βιώνουμε πανευρωπαϊκά και επιπλέον για την υποταγή στα οικονομικά συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών παρά για την ένωση της Ευρώπης.

Κλείστε τα αυτιά σας στην προπαγάνδα (ΜΜΕ) τους, ΜΗΝ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ, σκεφτείτε ψύχραιμα.
Δείτε τα γεγονότα και αφήστε αυτά που λένε γιατί άλλα λένε και άλλα εννούν. Τα έργα τους είναι αυτά που μετράνε όχι οι υποσχέσεις τους.

Σκεφτείτε μόνο αυτό: Πριν ένα έτος περίπου υπλογίστηκε ότι τα δύο μεγάλα κόματα χρωστούν περί τα 200 εκατομμύρια € στις ελληνικές τράπεζες (σε ξένες;;). Ποιός λοιπόν κάνει κουμάντο στον τόπο;; Ο ΓΑΠ;; Ας γελάσω.

Αυτοί λοιπόν που μας έφεραν ως εδώ σε καμμία περίπτωση δεν γίνεται να θέλουν να μας σώσουν. Άλλα συμφεροντα εξυπηρετούν όχι των απλών πολιτών.

Το δημοψήφισμα (αν προλάβει να γίνει) είναι άλλος ένας εκβιασμός σε μια σειρά εκβιασμών και ψευδών που μας έχουν φέρει ως εδώ: Ευρώ (λιτότητα για πάντα δηλαδή) ή χρεοκοπία.
Χρεοκοπία ρε ρεμάλια. Χρεοκοπία να καθαρίσει ο τόπος, να γυρίσουμε σελίδα.

Δεν την φοβόμαστε πια, την προτιμούμε!!!

5 σχόλια:

  1. Κι εγώ σαν καθαρό εκβιασμό το είδα. Αστα να πάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά την άποψή μου, δημοψήφισμα δεν θα γίνει. Ένα το κρατούμενο.
    Τα μεγάλα κόμματα χρωστάνε στις τράπεζες και όλα μαζί εισπράττουν το ζεστό χρήμα της τρόικας ως «κρατική επιχορήγηση». Το ίδιο ισχύει και για τα κόμματα που είναι κατά του Μνημονίου. Μην το ξεχνάμε.
    Τέλος, ο καθένας βέβαια έχει τη γνώμη του και η δική μου είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία τύχη εκτός Ευρώπης. Ας αφήσουμε το ευρώ και ας μιλήσουμε για την Ευρώπη. Εκτός αυτής της οικογένειας -με τα χίλια μύρια όσα κακά- θα γίνουμε Αλβανία επί Χότζα. Φυσικά κάποιοι μπορεί να το επιθυμούν, δεν είναι απαραίτητα κακό. Απλά να μην το κρύβουμε από τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Αρκούδι
    Καλημέρα αγορίνο.


    @apos
    Το παράδειγμα με τα χρωστούμενα των δύο μεγάλων κομμάτων το ανέφερα για να καταδείξω ποια είναι κάποια από τα πραγματικά αφεντικά αυτού του τόπου, για κανένα άλλο λόγο. Γνωστό είναι ότι χρωστάνε και μικρότερα κόμματα. Αυτά όμως δεν έχουν κυβερνήσει, τα δύο άλλα έχουν.

    Επίσης να διευκρινίσω ότι άλλο "εκτός ευρώ" και άλλο "εκτός Ευρώπης". Δεν μίλησα για το δεύτερο, μίλησα για το πρώτο και η διαφορά είναι μεγάλη νομίζω.

    Αν θες πάντως της προσωπική μου γνώμη δεν είμαι κατά της ΕΕ αλλά έλεος μην κραδαίνετε σαν σκιάχτρο και φόβητρο μια Ελλάδα εκτός Ευρώπης. Μου θυμίζει πολύ τακτικές του ΓΑΠ, του Σαμαρά, των παπαγάλων τους και της λοιπής βρωμερής παρέας. Κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να πει πως θα ήμασταν, μπορεί καλύτερα, μπορεί χειρότερα, μπορεί τα ίδια. Είναι σαν να θέλεις να προβλέψεις τι θα είχε συμβεί αν το 1453 δεν έπεφτε η Πόλη στους Οθωμανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαγωνικέ μου,
    Ο καθένας λέει την προσωπική του άποψη και τίποτε παραπάνω. Έχω την «τύχη» να έχω δει από πρώτο χέρι πώς είναι η ζωή (και δικών μου ανθρώπων) σε μια χρεοκοπημένη χώρα και πίστεψέ με είναι πολύ σκληρό. Ειλικρινά οργίζομαι με τους ανθρώπους που ελαφρά τη καρδία λένε ότι δεν τρέχει μία.
    Το αν θα ήμασταν καλύτερα ή χειρότερα μόνοι μας, προφανώς είναι μεγάλη συζήτηση. Και η Νορβηγία είναι μόνη της. Όπως και η Μολδαβία. Οι αντικειμενικές συνθήκες, ο ίδιος ο κόσμος όπως έχει διαμορφωθεί μπορεί να βοηθήσει στο να κατανοήσουμε πώς θα ήταν η ζωή έξω από την ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @apos
    Όπως το βλέπω εγώ αργεντίνο μου οι κυβερνώντες (στο σύνολό τους) με τα μέτρα που σκόπιμα πέρνουν μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε συνθήκες ζωής αντίστοιχες μιας χρεοκοπίας (αφού ήδη χρεοκοπημένοι είμαστε). Μόνο που αυτές οι άθλιες συνθήκες ζωής θα είναι παρατεταμένες, το ένα μέτρο θα διαδέχεται το άλλο όπως τώρα, στο τέλος θα έχουν ξεπουληθεί όλα τα "ασημικά" της χώρας για να μην πω η χώρα ολόκληρη και το χειρότερο το ίδιο σύστημα που μας έφερε ως εδώ θα έχει εξασφαλήσει την επιβίωσή του και τίποτα επί της ουσίας δεν θα έχει αλλάξει.
    Προτιμώ λοιπόν μια χρεοκοπία κανονική. Οι στατιστικές δείχουν ότι μέσα σε 2-4 χρόνια η πραγματική οικονομία ξαναπέρνει τα πάνω της και σε αντίθεση με την προηγούμενη επιλογή μάς δίνεται η δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να φτιάξουμε εκ νέου το κράτος, τη δημόσια διοίκηση, τις δημόσιες υπηρεσίες κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή