Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Κι αν ξυπνήσει..;;;;


Κάποια στιγμή αυτό το ετερόκλιτο πλήθος που συγκεντρώθηκε χτες στο Σύνταγμα, που δεν είχε στοχευμένη δράση, αιτήματα, σχέδιο, πολιτική ιδεολογία ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, θα βρει το ιδεολογικό του στίγμα, και θα αυτο-οργανωθεί, έξω από κόμματα και συνδικάτα που πάντοτε καπελώνουν τα κινήματα του απλού λαού.

Κάποιοι βιάστηκαν να υποτιμήσουν το χθεσινό γεγονός, υπομονή κουταβάκια μου, το χθεσινό ήταν μόνο η αρχή.

Έχουμε φτάσει στο σημείο που οτιδήποτε οργανώνεται από κόμματα και συνδικάτα (ναι και στο ΚΚΕ και λοιπά αριστερά κόματα αναφέρομαι) είναι εξ αρχής καπελωμένο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα κάποιου αλλά ποτέ του λαού.

Δε μας μένει άλλος δρόμος από την αυτο-οργάνωση.
Δε μας μένει άλλος δρόμος από το ο καθένας να αναλάβει δράση για τις ευθύνες του, και όχι να εναποθέτει τις ελπίδες του για αλλαγή σε κάποιον χαρισματικό ηγέτη, πρόεδρο, συνδικαλιστή.

Είναι νωρίς ακόμη, ναι, δεν διαφωνώ..... υπομονή, θα ξυπνήσει.

2 σχόλια:

  1. Κάθε εξέγερση έχει τους δημεγέρτες του. Τίποτα δεν ξεκινάει από το μηδέν. Η επιτυχία προϋποθέτει ένα απλό, κατανοητό πρόγραμμα. Στην περίπτωσή μας : επαναδιαπραγμάτευση, επιμήκυνση με χαμηλά επιτόκια, εξυγίανση δημοσίου, επαναπατρισμός κεφαλαίων, πάταξη φοροδιαφυγής, ανάπτυξη. Όποια ήδη οργανωμένη πολιτική δύναμη τα ενστερνίζεται, αξίζει να τη δοκιμάσουμε.
    Ξενούδης
    http://xenoudis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή