Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Google Closes Gay Blogs(?)


Σερφάροντας σήμερα σε ένα από τα blog που έχω στη λίστα στα δεξιά (BI LIKE ME) είδα στην τελευταία ανάρτηση να ασχολείται με μια ολοένα αυξανόμενη ανησυχία για το ότι το Google διαγράφει τα blogs με gay θεματολογία καθαρά για λόγους ομοφοβικούς. Κάποιοι μιλάνε για συνομωσία (λέτε;;).

Υπάρχει μάλιστα και σχετικό blog  (κλίκ εδώ) το οποίο δημοσιεύει λίστες με τα blog που διαγράφτηκαν από τον blogger και πληροφορίες σχετικές με το πως να κάνετε backup το blog σας.

Να υπενθυμίσω δε ότι η πολιτική περιεχομένου του blogger επιτρέπει περιεχόμενο που προορίζεται για ενήλικους. Το οποίο εμένα προσωπικά με κάνει να πιστεύω ότι η ανησυχία είναι μάλλον βεβαιότητα αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι τώρα έχουν διαγραφεί 1075 blogs (όσοι το ανέφεραν) από τον Αύγουστο 2009 που άρχισε να λειτουργεί το παράνω blog και έχει γίνει εφικτό να ανοίξουν ξανά τα 190.

Όποιος έχει πληροφορίες σχετικές με τα παραπάνω ας τις μοιραστεί μαζί μας γιατί το θέμα μπορεί να είναι σοβαρό και να βρεθούμε προ εκπλήξεων.

3 σχόλια:

  1. Μηπως υπαρχει περιπτωση να διαμαρτηρηθηκαν καποιοι για αυτα τα blog?
    Απο οτι ειδα οι τιτλοι μερικων blog ειναι πολυ "ζουμεροι"... αναρωτιεμαι αν αυτος ηταν ο λογος... ή κατι παρομοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ephemeron
    Εδώ ακριβώς είναι το θέμα Εφήμερε, το Google αν διαβάσεις την πολιτική περιεχομένου του επίτρέπει την ύπαρξη "ζουμερών" ιστολογίων. Συνεπώς ποιός ο λόγος για την διαγραφή τους;; Το ότι μπορεί να διαμαρτυρήθηκαν κάποιοι για τα blog αυτά από μόνο του δεν αρκεί.

    Αξίζει πάντως να ρίξετε μια ματιά στην πολιτική περιεχομένου του Google (μια σελίδα είναι όλη κι όλη). Προσωπικά δεν έχω συναντήσει ακόμη κάποιο ιστολόγιο να παραβιάζει έστω και έναν από τους κανόνες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κι εγώ ο άμοιρος που νόμιζα ότι με το ιστολόγιό μου (με το ακανθώδες περιεχόμενό του δηλαδή) έμπαινα στην αιωνιότητα !
    Ξενικός
    http://xenikos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή