Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Special Olympics 2011

Από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2011 η Ελλάδα φιλοξενεί τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός του κόσμου για το 2011. Αναμένονται 7.500 αθλητές, 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα, 2.500 προπονητές από 185 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές, 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών και 3.000 δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο.
Όπως καταλαβαίνουμε όλοι οι Αγώνες αυτοί έχουν μια ιδιαίτερη κοινωνική διάσταση λόγω των αξιών που αναδεικνύουν και πρεσβεύουν, αφού σε αυτούς συμμετέχουν αθλητές με διανοητική αναπηρία.

Βλέπετε εσείς πουθενά να γίνεται καμμιά προετοιμασία σε χώρους ή/και εγκαταστάσεις;
Που θα φιλοξενιθούν τόσες χιλιάδες κόσμου;
Πως θα μετακινούνται;
Ποιος θα αναλάβει το κόστος; Οι χορηγοί μόνο δεν φτάνουν, ούτε και η δωρεάν εργασία των 25.000 εθελοντών που η οργανωτική επιτροπή ελπίζει ότι θα προσφερθούν.
Άκουσε ή είδε κανείς τίποτα στα ΜΜΑποβλάκωσης;

Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά θα πέσει πολύ γέλιο και πολύ κλάμα...

8 σχόλια:

  1. Βλέπεις αγαπητό μου Λαγωνικό, οι special olympics δεν έχουν την γκλαμουριά των Ολυμπιακών. Μάλλον πολύ κλάμα θα πέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο Παύλο. Οι φορείς, αμφορείς και λοιπά βαρελοειδή του ελληνικού κράτους δεν δίνουν δεκάρα.
    Αυτό που με λυπεί περισσότερο είναι η απογοήτευση που θα νιώσουν οι αθλητές και οι συνοδοί τους από την ανοργανωσιά και την αδιαφορία που θα εισπράξουν κατάμουτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το ήξερα καν. Έχεις δίκιο. Φυσικά υπάρχει και άλλο ανέκδοτο: οι Μεσογειακοί Αγώνες που επίσης θα γίνουν κάποια στιγμή, νομίζω στον Βόλο.

    αχ και βαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ομολογώ ότι το είχα διαβάσει σε κάποια εφημερίδα (στα ψιλά, μην φανταστείς τίποτα το ιδιαίτερο) και έκτοτε δεν ξαναασχολήθηκα ή δεν διάβασα/άκουσα/είδα κάτι. Πάντως είναι κρίμα... φοβάμαι ότι άλλη μια ευκαρία θα πάει χαμένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @apos
    Μεσογειακοί Αγώνες;; Πότε;; Που;; Πάει θα ξεφτιλιστούμε εντελώς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @turigr
    Ααααχχχ! Εδώ οι πολιτικοί δεν ασχολούνται με τα καθυμερινά προβλήματα τον πολιτών με ΑΜΕΑ, θα ασχοληθούν με τους Special Olympics;;
    Απορώ πως μας δόσανε τους Αγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρίχνοντας μια ματιά στην ιστοσελίδα των Αγώνων διάβασα ότι τα αγωνίσματα θα γίνουν σε διάφορους χώρους σε όλη την Ελλάδα. Αυτό ίσως δίνει ελπίδα. Οι τοπικές κοινωνίες στην επαρχία είναι πιο πρόθυμες (συνήθως) να συμμετάσχουν και πιο φιλόξενες. Κινητικότητα δεν βλέπω όμως από πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ πάντως, η μαμά μου και μια φίλη μου είμαστε εθελόντριες. Πάντως μόνο τηλέφωνα μας έχουν πάρει ως τώρα. Συναντήσεις ακόμα δεν έχουμε κάνει... Είναι λίγο ανησυχητικό... όντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή