Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Όταν το πνεύμα νικάει το φόβο


Διαβάστε εδώ ένα άρθρο για το πως οι "λαθρομεντανάστες" μπορούν να συμβιώσουν τελικά με τον ντόπιο πληθυσμό φτάνει να υπάρχει ευρήτητα πνεύματος και αγάπη για τον συν-άνθρωπο.

Προθυμεία από την κοινωνία και πρωτίστως πολιτική θέληση για βιώσημες λύσεις από την πλευρά των εκάστοτε εξουσιών να υπάρχει και τα πράγματα βρίσκουν το δρόμο τους.

Μήπως να καταναλώσουμε και εδώ στην Ελλάδα λίγη φαιά ουσία για την εξεύρεση μιας παρόμοιας λύσης (προσαρμοσμένη στις ελληνικές ανάγκες) για τα μισο-ερημωμένα χωριά της ελληνικής επαρχίας;; Παρά να παπαρολογούμε για φράχτες, τοίχους και κλουβιά;;

Υ.Γ.1 Το μυαλό είναι όπως το αλεξίπτωτο: δουλεύει όταν είναι ανοικτό.

Υ.Γ.2 Μεγάλωσα από τη μέσα πλευρά του τείχους στο Βερολίνο και κάθε φορά που ακούω για τείχη μου σηκώνεται η τρίχα.

5 σχόλια:

  1. Πάντως και στην Ιταλία δεν πρόκειται παρα για μεμονωμένη πρωτοβουλία ενός και μόνο κοινοτάρχη. Γιατί κατά τα άλλα η Ρώμη φιλοξενεί περισσότερους ασιάτες και αφρικανούς από ό,τι η ΑΘήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με όλα αυτά, αλλά όχι για όλες τις περιπτώσεις. Πρέπει να βρεθεί επειγόντως λύση για τους μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κατασταση με τους μεταναστες στην Ελλαδα ειναι φοβερα διαφορετικη απ οτι η κατασταση με τους μεταναστες στην Αμερικη. Υπαρχουν πολλα προβληματα στην ολη υποθεση αλλα θα συμφωνησω μαζι σου, αν υπαρχει θεληση σιγα σιγα ολα μπορουν να αλλαξουν προς το καλυτερο. Αρκει να υπαρχει θεληση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @gay super hero
    Δεν νομίζω ότι είναι τόσο ανυπέρβλητα δύσκολο να εφαρομοστεί μια αντίστοιχη ιδέα στη συνολική επικράτεια μιας χώρας. Με αυτό το τρόπο θα αποσυμφορηθούν και οι μεγάλες πόλεις. Το '50 που μετανάστευσε ο πατέρας μου στη Γερμανία, έστελναν τους μετανάστες κατευθείαν εκεί που υπήρχε ανάγκη. Υπήρχε πολιτική θέληση για αξιοποίηση των μεταναστών, τότε. Σήμερα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @bear, @Ephemeron
    Η όλη κατάσταση με τους μετανάστες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έχει σκόπιμα οδηγηθεί στο μπάχαλο που βιώνουμε, κατά τη γνώμη μου.
    Οι σκοπιμότητες πολλές και σε πολλά επίπεδα, οικονομική εκμετάλλευση, μοχλός φανατισμού των ντόπιων κοινωνιών με απώτερο σκοπό την χειραγώγησή τους, αποπροσανατολισμός από τους κύριους υπαίτιους της γενικότερης υποβάθμισης της ζωής μας (για όλα φταίνε οι μετανάστες, οι τραπεζίτες π.χ. ποτέ) και πάει λέγοντας.
    Πιστεύω ότι οι πολιτικοί-μαριονέτες που μας "διοικούν" ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να υπάρξει λύση στο θέμα των μεταναστών, δεν είναι ότι αδιαφορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή