Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙΕΙ...

Όχι μόνο για μας τους gay αλλά για όλο τον κόσμο.
Μια πολύ σημαντική ανακάλυψη-εφεύρεση έκαναν στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης η οποία (μακάρι γιατί ως συνήθως η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της) αναμένεται να επιρρεάσει την τεχνολογία των φωτοβολταϊκών σε παγκόσμιο επίπεδο και κατά συνέπεια το περιβάλλον προς το καλύτερο.
Εν ολίγης, τα σαΐνια στη Κρήτη ανακάλυψαν μια ουσία (που υπάρχει και στο αίμα) η οποία αυξάνει στο διπλάσιο την απόδωση των φωτοβολταϊκών και είναι 10 φορές φτηνώτερη από τα εξωτικά οδείδια μετάλλων που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Το πλήρες άρθρο από την Ελευθεροτυπία εδώ:

- Να που και τα (κακώς απαξιωμένα) ελληνικά πανεπιστήμια παράγουν έργο το οποίο πρέπει να προβάλλεται και κυρίως να αξιοποιείται ανάλογα.
- Να που η τεχνολογία μπορεί να σώσει τον πλανήτη από το πετρέλαιο και την πυρηνική ενέργεια

- Το ερώτημα είναι:
Θα θελήσουν οι πολιτικοί και οι εταιρίες των οποίων είναι ανδρίκελα να προχωρήσουν στα σωτήρια για τον πλανήτη βήματα ή θα μας πάρει όλους ο "έξω από 'δω";;

8 σχόλια:

 1. Σιγά μην ενδιαφερθούν οι μεγάλοι!
  Αυτοί το μόνο που τους νοιάζει είναι να μας πίνουν το αίμα.
  Αν τους ένοιαζε το περιβάλλον κάτι θα είχαν σκεφτεί τόσα χρόνια να περιορίσουν την μόλυνση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μακάρι. ευτυχώς και καλά νέα υπάρχουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απο τα λίγα πανεπιστήμια στην Ελλάδα που παράγουν έργο!
  Την Καλησπέρα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. maκάρι να την προωθήσουν και να μη την θάψουν κι αυτή την ευρεσιτεχνία. Μπράβο στα παιδιά στην Κρήτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. μ αρέσει που θίγεις πολλά ζητήματα σε ένα post...

  ερευνητικό έργο παράγουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, απλά σε μία χώρα που η λέξη έρευνα είναι άγνωστη τι περιμένεις;

  και ναι! ο ήλιος καίει για μας τους γκέι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι ξεκάθαρα αρνητική από τα "big bosses" που διαχειρίζονται την παγκόσμια οικονομία ,στηριζόμενη τις μεταφορές των αγαθών και μη,με πετρέλαιο.Ό,τι κινείται εξαρτάται από αυτό,πως είναι δυνατόν να επιτρέψουν άλλες μορφές ενέργειας να "κινήσουν" τα δικά τους γρανάζια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @bear
  Ας μην βλέπουμε μόνο τι γίνεται στην Ελλάδα. Υπάρχουν χώρες (πχ. Δανία) όπου το Κεφάλαιο είναι πιο "ευέλικτο" και φροντίζει (καλώς ή κακώς) να συντηρεί τα κέρδη του ακλουθώντας τις εξελίξεις. Θέμα βούλησης και στενοκεφαλιάς είναι περισσότερο νομίζω.

  @scatterbrain
  Την καλημέρα μου. Υπάρχουν και καλό θα είναι να τις διαδίδουμε, κόντρα στην φόβο-τρόμο-λαγνεία των καιρών μας.

  @gaykarkinos
  Θα συμφωνήσω καρκινάκο, από τα λίγα. Φαντάσου αν όλες οι Πρυτανείες των Ανωτάτων Ιδρυμάτων μας είχαν τέτοια όρεξη για δουλειά και έρευνα, τι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε ως κοινωνία, κράτος, χώρα (όπως θες πες το) στους εαυτούς μας και στον κόσμο ολόκληρο.

  @mahler
  Γατούλι δεν πολυ-γκρινιάζεις και ανησυχώ! Όλα καλά;;;

  @Ephemeron
  Εφήμερε το ίδιο εύχομαι και εγώ. Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

  @Profylaktiko
  Ένα πράγμα είναι πάντα πολύπλευρο. Εξαρτάται και επηρεάζει πολλά πράγματα ταυτόχρονα που μπορεί να φαίνονται ασύνδετα στην αρχή. Προσπαθώ πάντα να φωτίζω όσες περισσότρες πλευρές μπορώ.
  Μωρέ καίει και μας τσουρουφλίζει έτσι όπως των έχουμε καταντήσει.

  @Not me
  Είναι αρνητική προς το παρόν. Πιστεύω ότι θα αρχίσουν να αλλάζουν και να "τρέχουν" είτε όταν εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους στην νέα κατάσταση των πραγμάτων είτε όταν η Μητέρα Φύση μας δείξει για τα καλά τα δόντια της.
  Για να μην παρεξηγηθώ, με βρίσει αντίθετη η παραπάνω δυνητική εξέλιξη, προτιμώ δηλαδή το θέμα "ενέργεια" να απαγκιστρωθεί από τα μεγάλα συμφέροντα ώστε να πάψουν και όλα τα δεινά (πόλεμοι για το πετρέλαιο, φτώχεια, εκμετάλλευση) που έχουν προκύψει από τον αβυσσαλέο ανταγωνισμό για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών.
  Αλλά κάτι μου λέει ότι "ονειρεύομαι" ξύπνιος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή