Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Το παραμύθι του κακού..."εβραίου"

Αντιγράφω από τον σημερινό Ναυτίλο της Ελευθεροτυπίας:


   .......Κι επιτέλους! να τελειώνουμε με το παραμύθι των δημοσίων υπαλλήλων, ένα είδος «εβραίων» της εποχής μας που μας φταίνε για όλα.

Από το 1.035.000 που εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ανάλογο ποσοστό με της Γαλλίας ή της Γερμανίας), στον στενό δημόσιο τομέα εργάζονται 776.000.
Αν αφαιρέσουμε απ' αυτούς τους στρατιωτικούς, τους λοιπούς ένστολους, τους 180.000 εκπαιδευτικούς, τους γιατρούς, αυτοί που απομένουν είναι γύρω στις 400.000 ψυχές.
Είναι όλοι αυτοί διεφθαρμένοι; τεμπέληδες και κομματόσκυλα; Ας δεχθούμε
για την οικονομία της συζήτησης (περί το ποιος κατέστρεψε την οικονομία) ότι είναι οι μισοί.
Αυτά λοιπόν τα 200.000 ρουσφέτια των πράσινων και των βένετων, αυτά τα 200.000 όντως αθύρματα, αυτοί οι ραγιάδες έφαγαν τα λεφτά των Ελλήνων κι όχι οι τραπεζίτες, όχι οι κρατικοδίαιτοι ιδιώτες, όχι ο κ. Σημίτης, όχι ο κ. Καραμανλής,
την Ελλάδα κυβερνούσε ο κ. Απόστολος Χλυμίντζουρας, τέρας του δημοσίου τομέα, κρυμμένο να καραδοκεί στην πολεοδομία Κωλοπετινίτσας.
         Λέγε - λέγε - λέγε, που έλεγε κι ο Γκαίμπελς, στο τέλος έγινε πιστευτό ότι ο δημόσιος υπάλληλος φταίει για όλα, ότι ο κάθε χολερικός μπορεί να τον βρίζει -επιτέλους, έχουμε πάλι όλοι τον «εβραίο» που χρειαζόμαστε για να προπηλακίζουμε...........
        

............................................................................................................................

Αυτό το παραμύθι του κακού "εβραίου" με το οποίο μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου για να στρεφόμαστε κάθε φορά κατά της ουράς αντί κατά της κεφαλής του ψαριού που βρώμισε πρώτη, έχει διαλύσει την κοινωνική αλληλεγγύη και την συλλογικότητα των Ελλήνων τις τελευταίες δεκαετίες.


Αν κατάφεραν να κάνουν κάτι όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν από την Ελλάδα είναι αυτό: Να στρέψουν την μία κοινωνική ομάδα κατά της άλλης και συνεπώς να μας "δουλεύουν" όλες τις κοινωνικές ομάδες μαζί.
Συνδιάστε το τώρα αυτό με την ρουσφετολογική πολιτική κάθε λογοίς, μέσω της οποίας έχει διαβρωθεί πολιτικά και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας.
Συνδιάστε το με την νοοτροπία του κακομάθημένου παιδιού με την οποία έχουμε μεγαλώσει οι περισσότεροι νεοέλληνες.
Να κοιτάς το συμφέρον σου, μας μαθαίνουν από παντού έμεσα και άμεσα. Πρώτοι από όλους με το έμπρακτο παράδειγμα τους οι πολικοί και οι ισχυροί του τόπου αυτού. Το αν το συμφέρον σου είναι δίκαιο ή όχι σημασία δεν έχει καμμιά φτάνει να έχεις τις κατάλληλες γνωριμίες (you know ρουσφέτι;;)


Πως λοιπόν να καταψηφίσεις μια κυβέρνηση η οποία σε έχει κάνει σαν τα μούτρα της;; είναι σα να καταψηφίζεις τον εαυτό σου. Ποιός φταίει λοιπόν;; Μα ο διπλανός, αυτός, ο κακός ο "εβραίος".

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Φιντέλ το μετάνιωσε...Διαβάζω εδώ στο in.gr ότι ο Φιντέλ Κάστρο μετάνιωσε και ζήτησε συγνώμη για τις διώξεις που δέχτηκαν (και ακόμα δέχονται συμπληρώνω εγώ) οι ομοφυλόφιλοι στην Κούβα κατά τα χρόνια της επανάστασης.

Τώρα πως να το σχολιάσει κανείς αυτό;;
- Η ζημιά έχει ήδη γίνει. Τόσα χρόνια προπαγάνδας και κυριγμάτων μίσους ξεριζώνονται με μια απλή συγνώμη από το μυαλό των ανθρώπων;;
- Κάλλιο αργά, παρά ποτέ;;
- Φροντίζει ο Φιντέλ για την υστεροφημία του;;
- Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι;;

Να δω τον Φιντέλ σε Pride στην Αβάννα και τι στον κόσμο.

Υ.Γ.
Α! παραλίγο να το ξεχάσω: Καλό μήνα προς όλους. Το καλοκαίρι συνεχίζεται μέχρι την ισημερία στις 23/9 (το γράφω για κάτι άσωτους που νομίζουν ότι το καλοκαίρι τελιώνει σήμερα).